AKO STE MISLILI DA STE SVE VIDJELI NAKON OVOG ČLANKA SHVATIT ĆETE KAKO TO NIJE ISTINA

 AKO STE MISLILI DA STE SVE VIDJELI NAKON OVOG ČLANKA SHVATIT ĆETE KAKO TO NIJE ISTINA

Photo:021.rs

Spread the love

28. 06. 2020. / 14:40 h

Autor: Istina.hr

Srpska desnica podmitila Rome u Vranju da zaokruže broj 4 na lokalnim listama a Romi ko Romi nisu čitali pa zaokružili broj 4 na parlamentarnim listama. Rezultat: Mađarska stranka treća na izborima u Vranju gdje ima 6 Mađara.

Na najjužnijoj točci Srbije, u neposrednoj blizini granica Kosova i Makedonije nalazi se grad Vranje u kojem osim Romske nema drugih manjina barem ne službeno. No, romska manjina čini gotovo trečinu stanovništva i ima veliki birački potencijal na izborima.

No kako su 21. lipnja 2020. u Srbiji bili istovremeno i parlamentarni i lokalni izbori očito jedino Istina.hr usudi se konstatirati kako su članovi Srpske desnice podmitili domicilne Rome i uputili ih da zaokruže broj 4 na lokalnim listama na kojem su se nalazili. No Romi ko Romi nisu očito čitali previše već su svi zaokružili broj 4. ali na parlamentarnima listama.

Logično, Savez vojvođanskih Mađara koji je bio na broju 4 parlamentarnih izbora ostvario je povijesni uspjeh na proteklim izborima na svim nivoima. To je bilo prilično iznenađenje, a još veće je u Vranju gde je za izbornu listu SVM glasalo čak 1.265 birača, pa su u toj izbornoj jedinici zauzeli treće mjesto u trci za republički parlament iako nema pripadnika Mađarske nacionalnosti u Vranju.

Narodna stranka pokrenula je inicijativu Vladi Srbije za otvaranje mađarskog konzulata u Vranju

Kako bi lakrdija bila veća, Narodna stranka ukazujući na apsurdnost izbora u Srbiji kao i na izborne rezultate vrlo duhovito se narugala i uputila inicijativu Vladi RS za otvaranje mađarskog konzulata u Vranju, nastavno na izborne rezultate. Kako je očito da bi ovaj članak bio genijalan scenarij za snimanje lokalne komedije koja bi bila vrlo realna tako je i  Gradski odbor Narodne stranke Vranje poslao inicijativu Vladi Srbije da otvori mađarski konzulat u Vranju, pri čemu konzulat ima ured, točnije “ured u selu Neradovac, kao najveće mađarsko uporište u Vranju” a koje je inače Romsko selo.

Uzmemo li u obzir sve prethodno navedeno kao i činjenicu kako je na glasovanju pobijedila stranka mađara kojih uopće nema a “Mađara” nisu vidjeli od 1993. kada je mađarski sotonista ubio vojnike u vojarni, onda možemo slobodno zaključiti kako u ovom mozaiku nedostaje još samo Emir Kusturica i njegova ekranizacija opisanih događaja. S druge strane dobra protuteža cijeloj priči je da je mjesto radnje u Srbiji, jedinoj zemlji u Europi koja nema oporbu, zemlji u kojoj Šešeljev učenik, predsjednik Vučić ima 190 od 250 Skupštinskim mjesta a koji je dočekao rezultate izbora uz romsku limenu glazbu.

Istina.hr zaključuje dvije stvari, prvo što su izbori bez Roma i drugo, možda je i europa dobila svog Lukašenka.

 

 

 

Facebook Comments