Dobro jutro uz pahuljasta jaja sa slaninom

 Dobro jutro uz pahuljasta jaja sa slaninom

19.10.2020. / 8:00h

Objavio: O.M.

Ovo je dobro poznata kombinacija jaja i slanine u zanimljivom izdanju.
Vjerojatno si u proteklih nekoliko godina na društvenim mrežama naišao/la na tzv. Cloud eggs, odnosno pahuljasti, zapečeni snijeg od bjelanjaka s divnim tekućim žumanjkom u centru piše Gastro.hr

Danas ti donosimo postupak pripreme ovog efektnog doručka ili bruncha i predlažemo da u snijeg umiješaš komadiće hrskave slanine. Po želji dodaj i naribani sir, sušenu rajčicu ili neke začine i uživaj već pri samom pogledu.

Sastojci:

4 jaja

2 kriške slanine

Papar

Priprema:

Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva, a lim za pečenje obloži papirom. Pažljivo odvoji bjelanjke od žumanjaka. Žumanjke stavi u četiri male zdjelice, a bjelanjke istuci u čvrst snijeg. Zapeci slaninu na tavici, pričekaj par minuta da se malo ohladi, a potom je sitno nareži.

Pomiješaj slaninu sa snijegom od bjelanjaka. Na papiru za pečenje oblikuj četiri hrpice od snijega i napravi udubljenje, a potom stavi u zagrijanu pećnicu na tri minute. Izvadi bjelanjke i u svako udubljenje spusti jedan žumanjak. Popapri i peci još dvije minute.

Facebook Comments

Related post