BRITANCI OZNAČILI HRVATSKU ZELENIM SVIJETLOM

 BRITANCI OZNAČILI HRVATSKU ZELENIM SVIJETLOM
Spread the love

27. 06. 2020. / 13:15 h

Objavio: Istina.hr / Izvor: the Sun.hr

HRVATSKA PREPOZNATA U BRITANIJI KAO CORONA SIGURNA DESTINACIJA ZA GOSTA

Kako smo i do sada pisali navodeći sve što kažu ministar Capelli, HGK-ovi predstavnici kao i iznajmljivači sezona nije bajka. No glavu gore, očekuje se dolazak od 04. srpnja nove tranše eu građana pa tako prenosimo dio informacija koje su objavljene na the Sun portalu koji objavljuje kako su Hrvatska, Austria, Barbados, Germany, New Zealand, Greece, Thailand i Vietnam dobili zeleno svjetlo. Zeleno svjetlo znači da turisti koji posječuju te destinacije ne trebaju u dvotjednu karantenu po povratku. Ohrabruje i motivira kako konkurentne zemlje kao Italia i Španjolska nisu u istom turističkom rangu kao Hrvatska po pitanju zdravstvene opasnosti po goste.

Britanske zračne kompanije tako će s hrvatskom uspostaviti “zračni most” kojim će putnici moći sigurno doći na svoja omiljena ljetna odredišta. S druge strane, u samoizolaciju će morati oni koji se vraćaju iz zemalja označenih crvenom bojom, poput Sjedinjenih Američkih Država, Brazila i Indije…

Novi sustav zelenih, narančastih i crvenih svjetala osmislio je engleski javnozdravstveni centar, a baziran je na podacima o prevalenciji virusa u pojedinim zemljama. Tako su uz Hrvatsku zelenim označene Grčka, Austrija i Njemačka te Barbados, Tajland, Novi Zeland i Vijetnam, dok su Australija, Belgija, Kanada, Danska, Japan, Nizozemska, Portugal, Singapur, Južna Koreja, Švicarska Francuska, Španjolska i Italija označene zemljama srednjeg rizika, odnosno “narančastim”.

PHOTO: Arhiva Istina.hr
Facebook Comments