DONOSIMO ZA VAS BRZE, LAGANE i JAKO UKUSNE BRUSKETE

19.05.2020/05:39 h

Autor: #dalchy

Bruskete

Potrebno:

• Pola glavice ljubičastog luka

• Pola mladog luka (samo bijelo)

• Svežanj divljih šparoga (može i iz uzgoja)

• 2-3 jaja • Sol, papar, bosiljak, origano (začini po želji)

• Žlica maslinovog ulja

• 4 šnite kruha ili baguette

• Žličica koncentrat rajčice (konšerva)

• 2 šnite pršuta

 

 

Kruh tostirati. Na maslinovom ulju pola ljubičastog luka i pola mladog luka dinstati (uništiti luk), dodati šparoge, kratko peći (1min). Izraditi pjenasto jaja, dodati na šparoge,

zatim smanjiti vatru na najmanje, poklopiti, pa s vremena na vrijeme preklapati smjesu sa špatulom 3-4min.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još toplo servirati, prvo na tostirani kruh nakapati maslinovo ulje, namazati koncentrat rajčice (domaći je +), na to staviti smjesu jaja, šparoga i luka i gore šnita pršuta na kockice.

 

 

 

Uživat ćete u okusima mediterana na nepcu. Uz to poslužite čašu nekog dobrog crnog vina.

Uslast!

 

 

 

Foto: #bydalchy

istinahr_wp507

https://istina.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published.