GRANICA SA SRBIJOM OTVORENA, HRVATI NAVALILI K’O LUDI: Otkrivamo po što odlaze u susjednu zemlju

 GRANICA SA SRBIJOM OTVORENA, HRVATI NAVALILI K’O LUDI: Otkrivamo po što odlaze u susjednu zemlju
Spread the love

Zagreb, 27.05.2020.

Objavio: Istina.hr

Hrvati mogu put Srbije po gotovo istim uvijetima kao i prije 12. ožujka kada se granica zatvorila. U Srbiju ulazite samo s osobnom iskaznicom, bez testa na Covid-19 i, najbitnije, bez obavezne samoizolacije od 14 dana, donosi Seebiz.

Srbijanski mediji potvrđuju da je navala već krenula, a evo i zašto…

Duhan, alkohol, lijekovi… Sve je jeftinije

Srbiji se ajčešće se kupuje duhan koji je u Hrvatskoj za trećinu skuplji. Po osobi se u Hrvatsku smije unijeti jedna šteka cigareta. Od alkoholnih pića, smije se prenijeti jedna litra žestokog pića te 16 litara piva. Svježe meso, suhomesnate proizvode i hranu za domaće životinje preskočite – to nećete moći unijeti u Hrvatsku.

U trgovinu možete ući samo s maskama. Za 100 kuna dobit ćete 1500 dinara i za taj iznos možete kupiti, na primjer, četiri velika paketa kave.

S obzirom na prošli put, prije korone, evo, pivo je nešto vrlo malo poskupjelo. Uspije se nešto uštedjeti”, rekao je RTL-u stanovnik Osijeka, a prenio Seebiz.

Njegova sugrađanka Snježana u Srbiju ide po lijekove, sokove, ono što je tamo povoljnije. “Oko 300, 400 kuna se može ušparati po jednom odlasku”, kaže.

I hrvatski proizvodi u Srbiji su jeftiniji

Mnogi koji su se odlučili na taj put i u Srbiji kupuju hrvatsko. “Uvijek kupujemo hrvatsko u Srbiji jer je puno povoljnije i mislim da sam ušparao oko 100 eura”, kažu.

Put od Osijeka do Bogojeva u Srbiji dug je oko 40 kilometara, a to u prijevodu znači da ćete tamo i nazad za gorivo potrošiti oko 50 kuna.

Pri ponovnom ulasku u Hrvatsku također nema zastoja. Sve što vas čeka na hrvatskoj granici je SMS poruka s naputkom da ako sumnjate na zarazu kontaktirate centar 112 te letak koji će vam uručiti carinik na kojemu piše da smanjite kontakt s drugim osobama sljedećih 14 dana.

Samoizolacije nema.

 

Facebook Comments