Hrvatska umjetnica Nina Kamenjarin potpuno gola izvela performans na vrhu Meštrovićeva paviljona – popularne Džamije u centru Zagreba

 Hrvatska umjetnica Nina Kamenjarin potpuno gola izvela performans na vrhu Meštrovićeva paviljona – popularne Džamije u centru Zagreba
Spread the love

25. 06. 2020. / 23:00 h

Autor: Istina.hr

Danas u poslijepodnevnim satima neobičan prizor gole mlade žene kako šeta po krovu Meštrovićeva paviljona, popularne “Đamije” zatekao je brojne  zagrepčane koji su se tamo nalazili kao i puno drugih građana na društvenim mrežama.

U današnje vrijeme teško je iznenaditi bilo koga ili se na bilo koji način izdvojiti u masi informacija koje svakodnevno primamo ali mladoj konceptualnoj umjetnici Nini Kamenjarin to je ipak pošlo  za rukom.

Naime, nije riječ o bilo kakvoj slučajnosti već o planiranom hommageu najpoznatijem hrvatskom izvođaču Tomislavu Gotovcu, hommageu performansa Tomislava Gotovca iz 1996. nazvan “Straža na Rajni” kada je taj doajenog hrvatskog performansa gol stajao na kupoli na vrhu HDLU-a u stavu kontraposta, licem okrenutim prema istoku.

Danas je moguće zamijetiti kako je Kamenjarin spuštene glave gledala u svoja stopala i vrtila oko svoje osi, ukazujući na svoju otvorenost spram zatvorenosti u sadašnjem trenutku.

Svakako, današnji nastup dio je projekta “Budućnost političkog performansa” a kojim se među ostalim, obilježava i hrvatsko predsjedavanje Europskom unijom.

 

 

 

Facebook Comments