JE LI POTRES ISELIO LIGU PRVAKA I REPREZENTACIJU S  DERUTNOG MAKSIMIRA

Zagreb, 21. 05. 2020.

Objavio: Istina.hr

 

Stadion je godinama u katastrofalnom stanju, istok je neupotrebljiv, sa zapada se urušavaju betonske ploče i padaju stakla. Ako ne prođe detaljne preglede Liga prvaka bi se mogla igrati u Ljubljani ili Osijeku

Da bi Maksimir dobio zeleno svjetlo za dolazak gledatelja, netko treba potpisati i jamčiti da je sve u redu. No samo bi, s oproštenjem, lud čovjek mogao potpisati da je stadion siguran.

– U kasnu zimu i rano proljeće, kad popušta led, znalo se događati da kamenje pada na automobile parkirane ispod prostorija Dinamove uprave. Naravno, velika je opasnost i za ljude koji prolaze ispod te tribine – rekli su iz redarske službe.

Da, Maksimir je u katastrofalnom stanju, a nakon potresa tim statičara, koji je obavio inspekciju, zalijepio je na istočnu tribinu žutu naljepnicu, odnosno proglasio objekt privremeno neupotrebljivim.

Kakve su stvarne posljedice znat će se na detaljnom pregledu, no nismo optimistični.

Ako tim statičara proglasi Maksimir neupotrebljivim, a o tome se priča, kultni stadion izgubio bi reprezentaciju. Odnosno, Modrić i društvo preselili bi se na Poljud. Naravno da se Marijan Kustić, prvi operativac HNS-a, trudi reprezentaciju širiti po svim gradovima, u čemu je i uspio, no najvažnije utakmice igrale bi se na Poljudu.

Prije godinu dana stadion je bio kritično.

– Dinamo je samoinicijativno i vlastitim sredstvima financirao postavljanje zaštitne žičane mreže ispod tribine zapad. Povod za taj postupak bio je slučaj otpadanja dijela betonskog bloka podnožja tribine, kad je oštećen osobni automobil u vlasništvu djelatnika Dinama. Ovom investicijom spriječili smo buduće slične događaje, u cilju zaštite života naših djelatnika, navijača i drugih korisnika stadiona Maksimir, kao i njihove imovine – priopćili su lani u Maksimiru.

Iz Grada su, brže bolje, pohitali kako bi sanirali štetu, obećavao se i popravak, no koliko nam je poznato, na tome je sve stalo. Maksimir naprosto nije siguran stadion i pitanje je hoće li biti upotrebljiv za Ligu prvaka.

Ako neće, Dinamo bi morao tražiti zamjenu. E, sad, u Hrvatskoj tri stadiona, uz neke preinake, zadovoljavaju stroge Uefine kriterije. To su Rujevica, Gradski vrt i Poljud. U blizini su i stadion Olimpije, s kojim imaju dobre odnose, a blizu je i Budimpešta. Tih pet stadiona su im opcija. Naravno, najmanje šanse ima Poljud, iako zadovoljava kriterije…

Izvor: 24 sata, autor Dubravko Miličić

 

istinahr_wp507

https://istina.hr