GDJE SU NESTALI STARI CRTANI JUNACI?

 GDJE SU NESTALI STARI CRTANI JUNACI?

GDJE SU NESTALI STARI CRTANI JUNACI?

Moderno doba nosi sa sobom i drugu vrstu crtanih filmova. Crtani u kojima vidite glavne junake kako sjede za tabletom su postali svakodnevnica. Nažalost, i na svoje oči imam priliku vidjeti djecu svojih prijateljica kako ih crtići modernog doba zapravo zatupljuju. Na koji način? Pa vrlo lako. Uglavnom se djeci šalje, kroz takve crtane sadržaje, poruka da je život samo u „online“ svijetu. Zato danas većina djece nalazi samo zabavu igrajući se na tabletu ili laptopu jer im se iz svih sadržaja koji ih okružuju upravo jedino to i nameće.
Današnji crtići, nažalost, ne zadržavaju toliko pažnju djeci kao prijašnji, sve je to kratkog vijeka, upravo zato što su sadržaji današnjih crtića usmjereni ka modernom, a ne zabavnom. A moderno nije ujedno i sinonim za zabavu.
Junaci kao što su Tom i Jerry, likovi iz Looney Tunesa su nas držali pred ekranima, čak bi se i za reprizirane sadržaje ustali rano ujutro. Jer je u središtu takvih crtanih filmova zabava i humor koji su odlika nekog davno, očito, i zaboravljenog „zdravog odrastanja“.

Popunimo program ponovo takvim hit crtanima i pokažimo današnjim mladim generacijama kako je bilo kad bi se sve generacije ukućana skupile pred televizorom i zajedno se “zdravo smijali“.
To bi bio nekakav moj apel prema televizijskim kućama – Neka svaka televizija odvoji jedan termin od sat vremena gdje će se prikazivati stariji hit crtani filmovi. Vjerujem da bi takvo nešto mnogima vratilo osmjeh na lice. Oživiti stare crtane junake u ovo vrijeme, kad sadržaj tv programa uglavnom, šalje teške vijesti bi bio pun pogodak.

A dok se to ne dogodi, ostaje mi da Vam preporučim da proguglate stare crtane naslove i svojoj djeci pokažete što znači „crtani u pravom smislu te riječi“ koji u sebi imaju vrstu humora koji smo očigledno zapostavili.

Facebook Comments

Related post