Čak i najgori dan može postati bolji. Evo kako vam to može uspjeti

 Čak i najgori dan može postati bolji. Evo kako vam to može uspjeti

19.09.200. / 15:30h

Objavio: O.M.

Svi mi imamo teške dane kada se čini da nam baš ništa ne ide po planu. Bilo da je riječ o poslu ili privatnim problemima, svi smo mi od krvi i mesa i nismo uvijek imuni na vanjske okolnosti.

Kako se bezbrižni godišnji odmori polako za većinu bliže svome kraju, a hrpa poslovnih obveza raste iz dan u dana, i to popraćena neizvjesnošću pandemije u kojoj živimo, čini se kako su nam nešto lošiji dani postali svakodnevica.

Nekada već čim se probudim osjećam da dan neće biti dobar, ne znam zašto. I kasnije se doista pokaže da je tako jer u dan krećem s takvim stavom. Jasno da se s prisutnom negativnom energijom ne može ni dogoditi ništa lijepo. I baš zato nastojim popraviti ono što se na kraju dana može spasiti.

Internet je prepun savjeta o tome kako prevladati loš dan, a nerijetko uključuje pisanje dnevnika zahvalnosti, nabrajanje svojih pozitivnih strana, vježbanje joge, meditaciju…. No budimo realni – tko zaista ima vremena, volje ili energije za to kada je sve što želimo sakriti se pod najdeblju dekicu i nikada izaći? Hoćemo li zaista kada nam glava puca od problema izvaditi svoju ružičastu bilježnicu i kemijsku i zapisati što volimo kod sebe?

Žena s cvijećem

Voli samu sebe. To je tvoj najvažniji posao u svakoj situaciji
Trebamo praktičnije i jednostavnije cake uz koje se može popraviti i najgori dan. Evo kako to ja radim.

1. Nemojte biti prestrogi prema sebi. Loš dan događa se svima

Ako se čini kao da se već od jutra čitav svijet urotio protiv nas, a svaki idući događaj ide tome u prilog, nije teško potonuti i pitati se zašto se to događa baš nama. Što smo skrivili da se sve negativno lijepi baš na nas?

I ja sam se to znala pitati, a onda kao da se jedan loši događaj nadovezivao na drugi. Teška poslovna e-pošta, problemi s partnerom, susjed koji baš tada mora obavljati radove, glavobolja, zagorena večera… Nastavite niz.

Da, prva reakcija bila je očajavanje, istresanje na sve i svakoga, pitanje što je to sve meni trebalo i slično. No onda, tik prije nego što bih briznula u plač, pokušavala sam se smiriti i reći si: U redu, ovo je samo jedan loš dan. Sutra će biti bolje. Diši.

Sagledajte loš dan kao lekciju za idući put. Jer bit će još takvih dana, no drugi put znat ćete bolje.

2. Izađite na svježi zrak

Jedna od stvari koja mi najviše pomaže otkad znam za sebe svakako je odlazak na svježi zrak, neovisno o godišnjem dobu. Štoviše, čak su mi i draže one kasnojesenske i zimske šetnje pune magle, ozeblih obraza i crvenih nosova.

Piše: Zadovoljna.hr

Facebook Comments

Related post