Umrla je pjevačica Helen Reddy: Poznata je po hitu I Am Woman

 Umrla je pjevačica Helen Reddy: Poznata je po hitu I Am Woman

30.09.2020./16:00

Objavila: Saorsa

Kako piše Hina,  a prenosi 24sata, australska pjevačica Helen Reddy, koja se proslavila feminističkom himnom ‘I Am Woman’, umrla je u Los Angelesu u 79. godini života, objavila je njezina obitelj.

– Bila je divna majka, baka, istinski izvanredna žena – napisala su njezina djeci Traci i Jordan na službenoj stranici pjevačice.

Reddy je prva Australka koja je osvojila nagradu Grammy za svoj hit ‘I Am Woman’ objavljen 1971. U prigodnom govoru kada je primala nagradu 1973. zahvalila je Bogu o kojem je govorila u ženskom rodu rekavši ‘jer Ona čini sve mogućim’. Riječi pjesme ‘Ja sam žena, čuj me kako ričem’, poslužile su kao krik na feminističkim skupovima 70-ih godina.

Reddy je bila aktivistica i glumica, a za kanadski CBC Radio 1972. je rekla da želi doprijeti do ‘srca i umova’ žena i ‘pružiti im samopouzdanje kakvo nikada nisu imale’. Posljednjih godina živjela je povučeno jer joj je dijagnosticiranja demencija.

Rođena je 25. listopada 1941. u Melbourneu, a o njezinu životu nedavno je snimljen film koji je premijerno prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu u rujnu 2019.

Facebook Comments

Related post