Velike ideje za male balkone

 Velike ideje za male balkone

9.06.2020/18:00h, objavila: #dalchy

Uvijek je plus ako vaša kuća ili stan imaju balkon, budući da postoji nekoliko uputa kojima možete krenuti s tim. Naime, svoj balkon možete ukrasiti na oko tisuću različitih načina. Međutim, ako ste zaglavili i trebate malo inspiracije za ideje o malim balkonima, došli ste na pravo mjesto! U ovom ću vam članku pružiti nekoliko ideja, pa se nadam da bi neke od njih mogle biti prikladne za vas i vaš vanjski prostor!

Foto: @oliv.home

1. Dodajte neke biljke

Za početak, malo zelenila nikada nije loša ideja. Ne samo da će biljke učiniti vaš balkon vrlo ugodnim i oni će biti pravi užitak za gledanje, već ćete se i jako zabaviti u izradi vlastitog malog balkonskog vrta. Nadalje, sa zelenilom su mogućnosti doista beskrajne. To može varirati od sadnje vlastitog povrća i voća do ukrašavanja balkona svim omiljenim cvijećem i biljkama. Sve ovisi o vašem stilu i preferencijama, pa je moguće i mnogo varijacija.

Foto: @parvinsharifi

2. Dodajte ugodan prostor za sjedenje

Ništa vas ne može omesti na balkonu kad je posebno sunčan dan. Zato bi bilo zaista korisno osmisliti vlastiti ugodan prostor za sjedenje na balkonu. Tako biste mogli dodati mali stol i nekoliko stolica, na primjer, kako biste stvorili ugodan sjedeći kutak. Najbolji dio toga je što biste ovo područje mogli u potpunosti dizajnirati po svojoj želji. I s ovim biste mogli postati stvarno kreativni.

Foto: @smyk_w_kuchni_blog

Međutim, ako više želite razmišljati boho stilu možete dodati i podne jastuke ili viseće mreže. Na ovaj način možete dodati boemski dodir svom balkonu ako se u to. Ono što je najvažnije, ova vrsta sjedećeg prostora ne mora zauzimati puno prostora, pa ako imate samo vrlo mali balkon, ovo bi vam još uvijek mogla biti odlična opcija.

3. Koristite zidove vašeg balkona

Ako nemate pristup puno prostora na podu svog balkona, možda bi bilo dobro ukrasiti zidove vašeg balkona što je više moguće. Opet, postoji nekoliko uputa u kojima možete ići s ovim. Na primjer, možete pokušati dodati nešto trendi zelenila na zid ili možete dizajnirati zadivljujuće balkonske ograde. Dodatak plus ovoj ideji ukrašavanja je da će se vaš balkon činiti malo većim ako ostavi dio prostora na podu netaknut.

Foto: Zulufish

4. Budite kreativni uz osvjetljenje balkona

Štoviše, osvjetljenje je odličan način da dodate malo boje i ugodnosti na svoj mali balkon. Možete pokušati upotrijebiti tematska svjetla za osvjetljavanje balkona, na primjer. Nadalje, na zid možete dodati neku modernu rasvjetu. Ili možete objesiti različite LED solarne visilice od papira na strop svog balkona. Ako tražite konkretnije ideje, uvijek biste mogli pokušati dodati neke boho lampice na ogradu vašeg balkona. Papirnata svijetla dostupna su u svim oblicima i bojama, tako da biste stvarno mogli upotrijebiti ovaj savjet za ukrašavanje kako bi vaš balkon doista bio vaš.

Foto: ikea

Nije važno jeste li više minimalistički tip ili više tip koji voli raskošno ukrašavanje. Zaista biste mogli upotrijebiti osvjetljenje balkona kao način da svoj osobni stil učinite vrlo vidljivim. Sve u svemu, ništa ne vrišti na udobnost i lakoću više od balkona koji koristi rasvjetu. Ali ne bilo koji, već samo na najkreativniji i najinovativniji način.

5. Koristite drvo za pod svog balkona

I na kraju, puno balkona opremljeno je betonskim podovima. Stoga, ako se zaista želite istaknuti dizajnom svog malog balkona, pokušajte umjesto toga upotrijebiti drvo za podove. To će odmah učiniti vaš balkon ugodnijim i manje dosadnim nego što bi to bio slučaj s betonskim podovima. Još važnije, to će vašem balkonu dati neki karakter. Kao rezultat, ova ideja ukrašavanja vrlo je originalna.

foto: ikea

Za kraj, sve su to stilske i lijepe ideje za ukrašavanje koje mogu poboljšati cjelokupni izgled vašeg malog balkona. Međutim, treba imati na umu da je najvažnije ipak samo dodati svoj vlastiti stil svom balkonu.

Dakle, dajte si mašti na volju! I chillajte!

Foto: magicbaby

 

 Izvor: decoholic.org

Facebook Comments

Related post