Ljetna pizza a la Italijana

 Ljetna pizza a la Italijana
Spread the love

17.06.2020 / 14: 30h, objavila: #dalchy

Ovaj je recept vrlo jednostavan i pripremam okusa jer brašno od pira daje lijepu orašastu bazu.
Apsolutno volim kombinacija pesto bosiljka i guste domaće šalše od rajčice. Divan okus ljeta u svakom zalogaju!

Savjet ; Pesto i pečena rajčica također su izvrsni izbor kao namaz za bruskete.

Ostali dodacipečeni patlidžan , kapar, masline, paprika, gljive, parmezan

Za opciju bez glutena koristite bilo koje drugo brašno, heljda itd.

2-4 obroka
30 minuta vremena pripreme
40 minuta vremena kuhanja

Sastojci :

Za pečenu rajčicu ;

750g trešnje rajčice
preliti maslinovim uljem
prstohvat soli
Za izradu tijesta;
150g brašna od pira
1/4 žlice soli
2 žlice maslinovog ulja
100 ml mlake tople vode
(Pomiješajte zajedno – ostavite nekoliko minuta)

Za pesto ;
Tostiranih 100g pinjola
60g bosiljka
4 žlice maslinovog ulja
3 žlice jestivog kvasca (trg. Zdrave hrane)
1/2 žlice soli
Sok od limuna
50ml vode

Preljevi – (neobavezno)
Ekstra djevičansko maslinovo ulje
Tostirani pinjoli
Bosiljak

Priprema :

Za pečenje rajčice :
Prethodno zagrijte pećnicu na 180 ° c
Oljuštite rajčice dodajući ih u tepsiju s uljem i solju. Pecite oko 25 – 30 minuta dok ne omekšaju. Staviti na stranu

Pesto :
Dodajte sve sastojke u mini sjeckalicu ili multipraktik i miješajte dok ne dobijete finu pastu.

Tijesto :
U veće zdjelu dodajte brašno, vodu, maslinovo ulje i sol. Promijenite da se sjedite i kad se sjedite, miješajte nekoliko minuta dok ne dobijete grubo, ali i lijepo tijesto.
Vratite se u posudu na 15 minuta.

Pečenje :
Zagrijte veliku tavu na srednju temparaturu.
Podijelite tijesto na dva, a zatim razvaljajte prvo dio tijesta.
Stavite ga na tavu i ostavite da se pece na jednoj strani, a onda okrenite okrenite na drugoj strani.
Ponoviti.
Držite tijesto na tanjuru prekrivenom čistom krpom.

Serviranje :
Rasporedite pesto preko pahuljice pa premažite sočnom pečenom rajčicom, pinjolama, maslinovim uljem i svježim bosiljkom.

Izvor: pobunjenički recepti

Facebook Comments