Novi senzacionalni uspjeh IT sektora! Hrvatska firma se probila na najveću globalnu platformu za razvoj softvera

 Novi senzacionalni uspjeh IT sektora! Hrvatska firma se probila na najveću globalnu platformu za razvoj softvera

06.10.2020. / 13:00h

Objavio: O.M.

DefenseCode, hrvatska firma za izradu softvera koji se najjednostavnije može opisati kao cyber oružje za borbu protiv hakera, danas je objavila da je njihov ThunderScan, rješenje za statičko sigurnosno testiranje aplikacija od sada potpuno integrirano u GitHub i dostupno je kao GitHub Akcija piše Telegram.hr

Time je omogućena sveobuhvatna analiza sigurnosnih ranjivosti za više od 30 programskih jezika, uz detaljno izvještavanje o otkrivenim sigurnosnim rizicima.

GitHub je, za one koji ne znaju, najpopularnija i najveća globalna platforma za suradnju na području razvoja softvera koju koristi više do 50 milijuna korisnika, preko 3 milijuna tvrtki i organizacija, a na njoj se nalazi 100 milijuna softverskih repozitorija.

OTKRIVANJE SIGURNOSNIH RUPA U APLIKACIJAMA

“Milijuni korisnika sada mogu upoznati naša rješenja, što našoj tvrtki otvara nove poslovne prilike, jer ovako veliku korisničku bazu mogli smo samo sanjati”, kaže direktor tvrtke DefenseCode i poznati hrvatski bijeli haker Leon Juranić.

Juranić pojašnjava da korištenjem njihovog ThunderScana softverski developeri mogu otkriti sigurnosne ranjivosti u svojim aplikacijama i spriječiti uvođenje novih ranjivosti tijekom nastavka razvoja.

“Sustav je potpuno automatiziran, te će provesti sigurnosnu analizu za zahtjev, na određeni dan, u određeno vrijeme ili nakon nekog događaja ili kada se zadovolji specifični uvjet“, kaže Juranić.

RIZICI TIJEKOM RAZVOJA SOFTVERA

Sigurnosne ranjivosti skriveni su rizici koji nastaju tijekom razvoja softvera. Informatički kriminalci i zlonamjerni napadači, hakeri, iskorištavaju sigurnosne ranjivosti kako bi ukrali podatke, novac, zloupotrijebili resurse ili omeli rad organizacija, čime često nanose nemale materijalne i reputacijske štete pogođenim institucijama.

Uz Juranića, suvlasnik DefenseCodea je i stručnjak za informatičku sigurnost Lucijan Carić. Osim u Hrvatskoj, tvrtka ima podružnice u Irskoj i Sjedinjenim Državama, te korisnike iz bankarskog i financijskog sektora, obrane, telekomunikacija i informatičke industrije, uključujući tvrtke s Alexa 100 i Fortune 500 listi.

Facebook Comments

Related post