ONI ĆE BITI VELIKA NOVOST ZA NAVIJAČE HAJDUKA: TRI TUDOROVA MLADA LAVA NAPOKON DOBIJAJU PRILIKU!

 ONI ĆE BITI VELIKA NOVOST ZA NAVIJAČE HAJDUKA: TRI TUDOROVA MLADA LAVA NAPOKON DOBIJAJU PRILIKU!
Spread the love

Zagreb, 27. 05. 2020.

Objavio: Istina.hr

 

Rekli smo kako će korona-pauza sa svojim (d)efektom donijet zaokret u Hajdukovu promišljanju, da će se više okrenut prema vlastitoj proizvodnji, mladima koji kucaju na vrata, piše Slobodna Dalmacija.

Naravno, neće se to dogoditi u slapovima, nitko neće reć „ajmo, a sad samo naša dica”, to bi bilo pretjerano očekivat. Dovoljno je vidjeti kako je već angažiran Dimitrios Diamantakos, iskusni Grk za vrh napada u idućoj sezoni kad se sluti Dinamov krivi korak (pogotovo što iz Dinama poručuju kako će im priljev novca biti nula kuna).

Međutim, otvaraju se vrata mladima u Poljudu, eksponatima iz juniorskog i B sastava. Neće ostati mladići bez šanse, a da je tome tako svjedoči i utakmica između dvije momčadi: nedavno kad je Igor Tudor posegnuo u treningu za darovitim mladićima iz pogona, te im dao priliku i da se pokažu u međusobnom sparing-susretu.

Istina, momčad je bila prorijeđena izostankom Francesca Tahiraja zbog ozljede, a David Čolina je imao privatnih razloga da bude odsutan, no kako god okrenuli, trojica „novih”, friških iz pogona ušla su na mapu, ako nećemo odmah reći na veliku scenu.
Na golu je bio Karlo Sentić (ušao umjesto Posavca), na bočnim pozicijama pokazao se Ivan Brnić (na lijevoj strani u 3 – 5 – 2), a u veznom redu eto prigode i za Marija Čuića

Svi su oni već na svoj način skrenuli pozornost na sebe, o njima se u krugovima onih koji prate mlađe uzraste govori kao o velikim talentima i mnogi već znaju o njima.

Međutim, novost su za širu hajdučku javnost koja je u pravilu posebno senzibilizirana za vlastiti produkt i jedva čeka nove domaće face, iz Dalmacije i okolice. Generacija su 2001, a dopunska selekcija, Dubrovčanin, Makaranin, Tomislavgrađanin…

  1. Karlo Sentić– vratar i jedan od plejade darovitih golmana u Poljudu, ne zaboravimo da je Davor Matijaš taman otišao u Antwerpen, a Vice Baždarić je u B ekipi i trebao bi ić na posudbu, golmana ne manjka. Sad je tu Sentić koji je će braniti, kako se očekuje za B momčad u idućoj sezoni. Sentić je rođen 3. lipnja 2001., reprezentativac je „do 19” (ima dva nastupa). U Hajdukovu Akademiju stigao je još 2015. godine iz dubrovačkog Libertasa. Radi se o Dubrovčaninu, stasitom modernom vrataru koji sjajno igra nogom i to je ta vrlo važna karakteristika za modernog čuvara mreže. Tip je golmana poput Alissona i Edersona, kako o njemu pričaju u Poljudu. Može se čuti i kako ga krasi snažan karakter, liderske crte, kapetan je juniorske momčadi.
  2. Ivan Brnić– bočni igrač, desna noga. Rođen je 23. kolovoza 2001., također „do 19” hrvatski reprezentativac (četiri nastupa, tri pogotka). Cijeli život, što bi se reklo, u Hajdukovoj Akademiji, vrlo zapažen primjerice prošle jeseni u juniorskom derbiju protiv Dinama. On je Makaranin, krilni napadač, brz, motoričan, odličan u igri jedan na jedan, sjajan realizator. Tip je igrača a la Kreković, vrlo konkretan, u trenutku prekida juniorske lige drugi je najbolji strijelac momčadi „bijelih” sa devet pogodaka.
  3. Mario Čuić– rođen je 22. travnja 2001., još jedan „do 19” reprezentativac (sedam nastupa, jedan gol). Stigao je u Hajduk iz Tomislava iz Tomislavgrada još kao kadet, ima još trojicu braće, četvorica su braće Čuić. I svi treniraju nogomet. Brat Filip je 2003. godište i također je u Hajdukovoj Akademiji.

No, držmo se Marija, njega smo sad zapisali. Dakle, ako smo Brnića usporedili s Krekovićem, u Hajduku vole reći da je Mario Čuić a la Mario Pašalić. Na imenjaka je moderan vezni igrač koji ima trku u oba smjera, voli dolazit u protivnički šesnaesterac i poentirati. Često zabija golove i to je to što podsjeća na Pašalića. Najbolji je strijelac juniorske lige u trenutku prekida sa 12 postignutih pogodaka.

Sentić, Brnić, Čuić, dobili su sad kolač pozornosti. Nije prvi put, ali kad su zaigrali u sparingu prve momčadi Hajduka, to je dovoljno velik korak za njih da ga popratimo s dužnim interesom hajdučke obitelji.

Izvor: Slobodna Dalmacija, Robert Radica

Facebook Comments