Plenković: Žele me se riješiti samoizolacijom; taj film neće gledati

 Plenković: Žele me se riješiti samoizolacijom; taj film neće gledati

Izvor: arhiva Istina.hr

Spread the love

23. 06. 2020. / 16:00 h

Objavio: Istina.hr / Izvor: Hina.hr

 

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u utorak kako zna SDP-a u željeznici za predsjednika te stranke Davor Bernardić izbjegava predizborno sušivanje s njim i zato želi riješiti samoizolaciju, “ali taj film neće gledati”.

U vezi s porukom iz SDP-a da bi nakon što je bio na teniskom turniru u Zadru potrebno ići u samoizolaciju, Plenković je rekao da taj film neće gledati.

“Znam da oni vape za tim da njegov predsjednik ne mora doći na sučeljavanje, pobjeda je jedanput, valjda bi htjeli da kroz samoizolaciju rijeka, nijedan taj film neće gledati. Čudi me da od liječnika, malo me iznenadi, mislio sam da znam što su napuci i kriteriji HZJZ-a, ali neka ih gospodin Saša Srića malo bolje prouči pa će biti kredibilniji u svom izgledu “, rekao je.

Pulmolog dr. Saša Srića je u zagrebačkoj Kliniki za plućne bolesti Jordanovcu i koordinator za zdravstvenu politiku SDP-a, danas je rekao da bi trebao biti potreban građanin i staviti se u samoizolaciju.

Ja dr. Srića i pemijer Plenković izjavili su da su prije nego li je iz Beograda potvrđeno da je i Novak Đoković zarađen Covidom 19.

Na ponovno pitanje misli da li je Bernardić odlučio izvući iz sučeljavanja Plenković je odgovorio: “A što bi druga poruka bila, ako me želite staviti u samoizolaciju?”

“Što drugo znači izbjeći sučeljavanje na HRT-u u dva dana prije početka projekta? Koja je na poruku, biti na poruci samopouzdanja, samouvjerenost, uvjeti da će biti odgovoran?” rekao je Plenković odgovara na pitanje misli li da je Bernardić boja.

“Mislim da je na taj način poslao jasnu poruku iz kakvog je materijala sazdan, krhkog”, dodao je Plenković, na pitanje ima li Bernardića sposobnost za vladanje Vlade. Objavljeno je da će pitati svoju kolegu i da će biti o tome pitati izbor.

Na upit boja će se pojaviti u nekome izbornom jedinstvu HDZ će izgubiti izbornu prednost, Plenković će odgovoriti kako će se boja obojiti da bi golema postigla u prošlom mandatu.

“Ne vidim što bi ljudi koji su, hajdemo reći, sada u nekim opcijama, koji su navodili malo HDZ-a, mogli pronaći svoj kandidat, da ne mogu naći na listi HDZ-a ili pak pako u odnosu prema Domovinskom ratu”, istaknuo je.

Rekao je da o pravim braniteljima nema pitanja koja nisu riješena u mandatu ove Vlade. Ocijenio je da nije zakoračio u populaciji, iskoristivši odnose prema primjerima manjina, kao neke političke teme na kojima bi, polarizirajući odnose u zemlji, poslužujući profitirati i da bi bili veliki razlike.

“Zato smo s našim listama pokrivali cijeli spektar za što HDZ jest – domoljubna, državotvorna, narodnjačka i demokršćanska stranka”, istaknuto je.

Plenković je rekao i kako “predsjednik SDP-a Davor Bernardić sada govori da je na dragi da je ratificirana konvencija Vijeća Europe o zaštiti žena od nasilja i nasilja u obitelji, a ne kaže da su oni imali četiri godine za ratificirati tu konvenciju, ali da nisu imali hrabrosti i snage “.

Istaknuo će da HDZ pobijedi na izborima, da ima rezultata, da sve radi u interesu hrvatskih građana, kako vjeruje u razboritu biraču.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković posjetio je u utorak s kandidatom za 7. izbor jedinke Bakar, Delnice, Ravnu Goru i Ogulin, popodne će biti u Zaprešiću na predstavljanju kandidata s liste HDZ-a.

Facebook Comments