PREDSJEDNIK RH, MILANOVIĆ, NEĆE IZAĆI NA IZBORE?

 PREDSJEDNIK RH, MILANOVIĆ, NEĆE IZAĆI NA IZBORE?
Spread the love

Zagreb, 22.05.2020.

Autor: Istina.hr/ K.Ž.

 

Zoran Milanović očito ozbiljno razmišlja o tome da ne izađe na glasanje na parlamentarnim izborima. To je već ozbiljan skandal i opasna poruka građanima koja ugrožava ionako narušene demokratske procese u zemlji unatoč mogućoj skrivenoj namjeri Predsjednika za šokiranjem javnosti s ciljem provociranja reakcije koja bi imala za cilj upravo izlazak birača. Ovo je sažetak svih današnjih natpisa koji vrište o predsjednikovoj izjavi i koji su potpuno pogrešna i nepotpuna interpretacija, gotovo konstrukcija onoga što se nije desilo.

Iznenađuje naivnost Predsjednika za ovu metodu imajući u vidu kako u današnjem medijskom okviru to je više opasna nego poželjna izjava. Prvenstveno medijska histerija, izvuče iz konteksta neizlazak na izbore, bez ukazivanja na nastavak rečenice u kojem se ukazuje na važnost svakog glasa. Svakako, iskusan političar poput Milanovića morao bi biti svjestan opasnosti davanja dvosmislenih izjava i ne davati povoda medijima koji takve izjave čekaju više nego spremni. Svakako upitan je očito i izbor ljudi kojima se okružio kad ovakva izjava ugleda svjetlo dana i ostavi previše prostora medijima za interpretaciju u sasvim drugom smjeru. Smjeru koji donosi čitanost, oglase, profit i sve ono što je danas poželjnije i profitabilnije od istine.

Za razliku od predsjednikove površnosti i podcjenjivanja medijskog senzacionalizma  raduje premijerova preciznost kao i sloboda interpretacije u kojoj nije ukazivao na predsjednikov „Shock advertising ili shockvertisinig” već izjavu stavio u kontekst oporbe i tumačio na najoportuniji način za HDZ . Na način kako Predsjednik nema za koga glasati. Ne samo da nema za koga glasati već je i vrlo očito da neće glasati za Bernardića potencijalnog lidera oporbe. Bernardića, koji vrlo nesigurno komunicira s javnošću po izbornim anketama još više ugrožava današnja izjava predsjednika gradske organizacije SDP-a grada Zagreba, Marasa, koji osim što nije razumio poruku predsjednika, također potvrđuje tezu Premijera kako Predsjednik treba izaći na parlamentarne izbore i glasati, indirektno aludirajući na glasovanje za SDP.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fasciniraju objave uglednih novinarskih imena, koja su očito dobro upoznata s osnovama Ustavnog prava, te kopirajuči načela, prava i obveze iz istih ne ukazuju na provokaciju biračima koja je imala za cilj veći izlazak, već upravo suprotno. Suprotno intenciji predsjednika i lošoj izvedbi intencije hibridno stvaraju novi tekst kojim stvaraju nepostoječu aferu neodgovornog predsjednika koji se izruguje s izborima. Ne uviđaju (nadam se ciljano a ne zbog nesposobnosti) Predsjednika koji je vjerojatno samo htio namjerno, a ne nenamjerno, uplašiti pa skoro i vrijeđati svoju publiku kršeći norme za društvene vrijednosti i osobni ideal kako je svaki glas bitan i da je jedan glas dostatan  za pobjedu bilo koga na izborima.

Zaključno, nemoguće je ne primijetiti sinergiju neobjektivnog, tendencioznog i jeftinog novinarstva koje hibridnim metodama i zbog profita želi dodatno opteretiti svakog birača i upravo postići cilj protiv kojeg pišu. Postići da se što više odmahuje rukom i uspoređujući se s objavljenim tekstovima rezimira na način, ako neće Predsjednik na izbore a tko sam onda ja… Ostvarivanje takvih ciljeva najopasnija je poruka od svih poruka u ovom tekstu jer na taj način se pod izlikom borbe protiv „zla“ upravo uspostavlja „zlo“ protiv kojeg se piše a ciljeve zaključite sami.

 

Facebook Comments

Related post