POGLEDAJTE EKSKLUZIVNE FOTKE SPEKTAKULARNOG NACIONALNOG STADIONA KOJI ĆE GRADITI I HRVATSKA DIJASPORA!?

 POGLEDAJTE EKSKLUZIVNE FOTKE SPEKTAKULARNOG NACIONALNOG STADIONA KOJI ĆE GRADITI I HRVATSKA DIJASPORA!?

2.11.2020. / 12:24h

Objavio: O.M.

Hrvatska dijaspora trebala bi pomoći u izgradnji nacionalnog stadiona! O tome su se već pojavile već neke medijske priče, ali u nedjelju smo ekskluzivno saznali pravu istinu o tom projektu, a dobili smo i ekskluzivne fotografije kako bi stadion trebao izgledati donose Sportske novosti.

Priču nam je ispričao čovjek čija je to ideja, uostalom kao i mnoge druge u hrvatskom nogometu. Radi se o Damiru Miškoviću, predsjedniku Rijeke.

– O tome da hrvatsku dijasporu uključimo u izgradnju stadiona, razgovaramo već duže vrijeme. Ideja je osvanula u Hrvatskom nogometnom savezu, jedan manji krug ljudi u Izvršnom odboru razgovarao je o tome. Čak je zgotovljen i video tog stadiona koji je spreman za prezentaciju našim iseljenicima. Taj spot je napravljen još u veljači – kazao nam je u uvodu Mišković.

Delegacija HNS-a predvođena Davorom Šukerom, Zlatkom Dalićem, Marijanom Kustićem i Damirom Miškovićem, uz potporu države i klubova naših iseljenika već je trebala otputovati u SAD, nakon toga u Južnu Ameriku, Australiju….

Osim prezentacije, željeli smo našoj dijaspori predočiti naša mišljenja. Ono što je važno i krucijalno kazati: imamo potporu hrvatske Vlade! Međutim, zbog pandemije koronavirusa nismo se sastali s dijasporom, sve će to odigrati kad će ova pandemija biti stavljena ad acta.

Pitali smo Miškovića gdje bi stadion bio lociran, koliko bio gledatelja primao, kako bi se odvijala kompletna priča uz pomoć dijaspore?
Po meni, stadion treba biti u Zagrebu! Gdje će on biti lociran u Zagrebu, u Maksimiru ili negdje drugdje, o tome ne odlučujem ja niti HNS. Meni je normalno da jedan takav stadion bude u Zagrebu, iako sam iz Rijeke. Recimo, imam sve papire za Kantridu, mogao bih forsirati da se tamo napravi, ali to ne želim. Taj stadion koristila bi reprezentacija i bilo tko drugi tko ga – plati! Može to biti Dinamo, Lokomotiva, Rijeka, ili svi oni koji bi, recimo, na njemu željeli održavati koncerte. Ali krucijalna ideja jest da Hrvatska dobije stadion! Također, taj stadion bi primao između 30 i 35 tisuća gledatelja, maksimum.

Naravno, s obzirom na to da još nije odrađen sastanak s dijasporom, ne može se špekulirati o financijskim detaljima, cijeni izgradnje ili bilo čemu drugom. Ipak, skica je napravljena prema nacrtima – Kantride!
– Hrvatska Vlada treba odraditi svoje, u suradnji s Marijanom Kustićem trebaju se informirati svi naši klubovi u dijaspori, pa će se onda krenuti u akciju.

Naravno, sjajna ideja iz HNS-a će, osim potpore hrvatske Vlade koju već ima, morati imati i potporu Grada Zagreba, koji treba osigurati svu potrebnu dokumentaciju, potrebitu infrastrukturu… Posao Hrvatskog nogometnog saveza i naših iseljenika iz klubova kojih u dijaspori ima ogroman broj jest da se osigura kupovina stolica na novom stadionu. Dakle, ne donacijom, već kupovinom stolica bi se se mogla namaknuti znatna financijska sredstva. Što, naravno, ne znači da stolice ne bi mogle kupovati i, recimo, hrvatske tvrtke.

– Kad sazrije vrijeme, javnost će biti pravovremeno informirana – zaključio je Damir Mišković.

Stadion bi trebao izgledati zaista prekrasno, impresivno, s “kockicama” kao temeljnim vizualnim elementom.

Facebook Comments

Related post