AKO PLANIRATE PUT U INOZEMSTVO ILI KORIŠTENJE JAVNOG PRIJEVOZA MORATE OVO PRIOPĆENJE PROČITATI

 AKO PLANIRATE PUT U INOZEMSTVO ILI KORIŠTENJE JAVNOG PRIJEVOZA MORATE OVO PRIOPĆENJE PROČITATI

Photo: DULIST.HR

Spread the love

24. 06. 2020. / 17:00 h

Autor: Istina.hr / K.Ž.

 

NAKON DUGO VREMENA PONOVO NOVINSKA KONFERENCIJA (pressica) STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE RH I DVIJE NOVINE KOJE MORATE PROČITATI AKO IDETE PREKO GRANICE ILI PLANIRATE KORIŠTENJE JAVNOG PRIJEVOZA

 

Danas u 14.00 sati održana je presica Nacionalnog stožera civilne zaštite nakon pauze koja je danas prekinuta, obračanjem stožera.

Među mjerama najavljena je nova Odluka o dopuni odluke o zabrani prelaska preko graničnih prijelaza RH koja je potpisana od Predsjednika stožera, potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Božinovića. Odlukom se osobe iz Srbije, Kosova, BiH i Sjeverne Makedonije stavlja u obaveznu 14 dnevnu karantenu osim ako se ne radi po tranzitiranju navedenih republika u kojem slučaju nije propisana karantena.

Među novinama su i obvezna maske u javnom prijevozu kao i prijevozu putnika na način da vozač ne smije krenuti ako svi putnici nemaju maske uključivo i vozača.

Navedene su statistike kako su u 24 sata oboljele 22 osobe, ukupno 2388 osoba. Navodi se kako je 11 novoobeljlih u Zagrebu odnosno kako je u 24 sata testirano 645 ljudi a sveukupno 73,738. U ovom trenutku u bolnicama je 18 osoba no nitko na respiratoru. Svakako i dalje je 107 preminulih do sada.

Istiće se kako svi novooboljeli imaju vrlo blage ili nikakve simptome, te kako će obje odluke stupiti na snagu večeras od ponoči.

Facebook Comments