Sukladno očekivanjima, bolje od sapunice ili bilo koje humoristične serije

 Sukladno očekivanjima, bolje od sapunice ili bilo koje humoristične serije

Photo: rtl.hr

Spread the love

29. 06. 2020. / 21:44 h

Objavio: Istina.hr

 

PLENKOVIĆ: GOSPODINE BERNARDIĆU SRAMOTA ME KOLIKO NE ZNATE

BERNARIĆ: NISAM SE DO SADA TESTIRAO ALI NAKON DANAŠNJEG SUČELJAVA S PLENKOVIĆEM, MORAT ĆU

Istina.hr ne sumnja u apsolutnu gledanost sučeljavanja koje je večeras uslijedilo na RTL televiziji poglavito što je jedino konkurentno na HRT-u otkazano od strane gosp. Bernardića.

BERNARDIĆ:

Dojam je bio kako imamo dva kandidata koji su dijametralno suprotni, borbeno raspoložen Bernardić, doduše bez argumenata osim hrpe statistike koju je isprintao. Doduše, ne civilizarno upadanje u riječ i žar za raspravom bez točnih argumenata bio je istovremeno uteg Bernardiću. Bernadić i dalje ne priznaje moralni metar te se ne isprićava za izjave dane u prošlosti prema predsjedniku Sabora. Osobnim pitanjima smatra sve kao vjeru, osobni izbor, spolnu orijentaciju, nacionalnost i druga pitanja. Nije odgovorio na pitanje o smjeni s mjesta nositelja liste, gosp. Hajdukovića kojeg je istospolni partner pretukao. Bernardić je  više puta ukazao  na premijerovu bahatost te ironično komentirao kako on uvijek sve zna. Sve činjenice je iznosi preko materijala koje je ponio sa sobom a ponekad se i ne snalazio u njima, što je Plenković više puta ismijavao. Nije birao riječnik u iznimnim situacijama te je Plenkovića zvao Napuhankom.

PLENKOVIĆ:

Kao i obično, miran, umjeren, argumentiran i hladan. Vrlo diplomatski uz puno činjenica gotovo ex katedra se ophodi prema Bernardiću. U više navrata je postavio pitanje koje Bernardić nije znao odgovoriti već je diplomatski izbjegao odgovor (npr. koja 3 ministarstva bi dao predsjedniku države da izabere ministre). Unatoč dosta osobnoj razini napada koji su usmjereni prema njemu nije se upuštao u svađu. Ironično je komentirao neznanje i netočnost kao i neiskustvo Bernardića s osmjehom na licu ne komentirajući navode poput domoljiblja u 40-ima i vrijeme pristupanja HDZ-u. Najšokantnije mu je bilo čuti kako je Bernardić  između Tita i Tuđmana odabrao Tita, primjetio je Plenković. Iznimno je znao spustiti se na osobnu razinu te nazvati Bernardića bjeguncem iako je vidljivo Plenkovićevo nepoznavanje Bernardića koji se detaljnije informirao o prošlosti premijera.

Istina.hr zaključuje kako je očito bio sraz između iskustva, diplomacije, znanja i vizije od strane Plenkovića spram mladosti, bunta, žara za novim projektima pomalo nalik, u nekim dijelovima koji se odnose na borbu protiv korupcije, na Živi zid od strane Bernardića.

 

Facebook Comments