Bačić: Rad Stožera apsolutno je u skladu s Ustavom

 Bačić: Rad Stožera apsolutno je u skladu s Ustavom

02.11.2020./17:30

Objavila: Saorsa

Branko Bačić, predsjednik Kluba HDZ-a, rekao je da je rad Stožera u skladu s Ustavom, prenosi Index.

“Kada je riječ o ustavnosti odluka Stožera civilne zaštite koji radi pod nadzorom vlade RH, Hrvatski sabor uvijek može zatražiti izvješće vlade o provedbi zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i inače svim aktivnostima vlade. Uvijek postoji mogućnost da sabor propitkuje vladu o bilo kojim aktivnostima koje proizlaze iz zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Taj način rada Stožera je apsolutno u skladu s Ustavom, što je Ustavni sud i potvrdio”, kazao je Bačić za N1.

Bačić odbio komentirati Milanovićeve izjave

Predsjednik Zoran Milanović u ponedjeljak je izjavio da ni premijer Andrej Plenković ni ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak ne mogu odlučiti o lockdownu, nego to može učiniti sabor.

“Ne želim komentirati izjave predsjednika Republike, ne želim ići u polemiku”, rekao je Bačić i dodao da predsjednik ima na raspolaganju niz mogućnosti kojima može propitkivati rad državne uprave.

“Ako je on ocijenio da ovakvim dnevnim izjavama najbolje provodi svoje ustavne ovlasti, to je njegova stvar. Ja u polemiziranje ne bih ulazio”, ustvrdio je.

Facebook Comments

Related post