Strava u središnjoj Hrvatskoj: Pedofil zlostavljao dijete (13)

 Strava u središnjoj Hrvatskoj: Pedofil zlostavljao dijete (13)

Objavio: KŽ
Iz tužiteljstva su potvrdili da su 4. listopada 2020., po primitku kaznene prijave, proveli dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićenog muškarca. Terete ga da je zlostavljao dijete

Zbog sumnje da je spolno zlostavljao i iskoristio dijete u dobi od 13 godine na području središnje Hrvatske uhićen je muškarac (59) te mu je nakon ispitivanja na Županijskom državnom odvjetništvu određen jednomjesečni istražni zatvor.

Iz tužiteljstva su potvrdili da su 4. listopada 2020., po primitku kaznene prijave, proveli dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićenog muškarca.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 59-godišnjak počinio navedeno kazneno djelo na štetu djeteta. Sudac istrage prihvatio je prijedlog Županijskog državnog odvjetništva i odredio 59-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke – kažu u županijskom državnom odvjetništvu.

Muškarca terete za najstrašniji čin koji netko djetetu može učiniti, zakon ga definira i počinitelju ovako obrazlaže kaznu:

“Ako je kaznenim djelom djetetu nanesena teška tjelesna ozljeda ili je narušen njegov tjelesni ili emocionalni razvoj ili je dijete ostalo trudno, ako je u djelu sudjelovalo više počinitelja, ili je djelo počinjeno nad posebno ranjivim djetetom ili je počinjeno od člana obitelji ili osobe s kojom dijete živi u zajedničkom kućanstvu, ili je počinjeno na osobito okrutan ili osobito ponižavajući način, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od tri do petnaest godina, prenose 24sata.

Facebook Comments

Related post