U sudaru pet vozila kod Ježeva poginuli su vozači dva kamiona

 U sudaru pet vozila kod Ježeva poginuli su vozači dva kamiona

Photo: čitatelj

10.09.2020.
Objavio: KŽ
Policija još ne zna kako su se i zbog čega sudarila tri kamiona i dva automobila kod odmorišta Ježevo na autocesti A3. U velikoj nesreći i požaru poginula su dva vozača, a svi su ostali vozači prošli bez ozljeda

Policija je izvijestila da su se sudarila dva turska kamiona i treći kamion iz Crne Gore te dva automobila, jedan bjelovarskih registracija te drugi bosanskohercegovačkih, a nakon sudara izbio je velik požar zbog kojeg je autocesta bila potpuno blokirana za promet.

Osim poginulih vozača, svi ostali sudionici nesreće prošli su bez ozljeda, navodi se, no nije poznato koliko je ljudi bilo u ostalim vozilima.

Požar su ugasili vatrogasci te je u suradnji s nadležnim službama, od 18.57 sati žurno otvoren sjeverni kolnik A3, između čvora Rugvica i Ivanić Grad za dvosmjerni promet jednim kolničkim trakom.

Na mjestu nesreće policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s nadležnim državnim odvjetnikom provode očevid. Okolnosti ove prometne nesreće utvrdit će se po dovršetku očevida.

O nesreći su se oglasili iz Hrvatske vatrogasne zajednice. U priopćenju navode da su u sudaru sudjelovala tri teretna i dva osobna vozila te da je nakon nesreće u 16 sati došlo do požara. U gašenju je sudjelovao 21 vatrogasac s 9 vozila.

– Bačve koje su eksplodirale predstavljale su veliku opasnost pri spašavanju i gašenju. Požar je ugašen u 18:00 sati, a vatrogasci su još na terenu i sudjeluju u sanacij – kazao je zapovjednik JVP Ivanić-Grada Dario Kezerić.

HAK javlja da je promet djelomično normaliziran i vozi se dvosmjerno u blizini odmorišta Ježevo (otvoren je po jedan trak u oba smjera od 55. +300 do 57. +500 km).

– Molimo vozače da prilikom nailaska na mjesto nesreće ne usporavaju naglo, već da voze u skladu sa privremenom prometnom signalizacijom i održavaju sigurnosni razmak između vozila (nagla kočenja, uz povećanu gustoću prometa, mogu izazvati nove incidentne situacije) – poručili su iz HAK-a, pišu 24sata.

Facebook Comments
Podijeli Istinu.hr!
  •  
  •  
  •  

Related post