Uvredljivi grafiti protiv splitskog gradonačelnika na nekoliko mjesta u gradu

 Uvredljivi grafiti protiv splitskog gradonačelnika na nekoliko mjesta u gradu

05.09.2020./16:00

Objavila: Saorsa

Na zgradi splitske Gradske uprave, ali i na još nekim zgradama u centru grada, ispisani su grafiti neprimjerenog i uvredljivog sadržaja upućeni gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari, piše Hina, a prenosi Jutarnji.hr.

Na zidu zgrada na Banovini i u Sinjskoj ulici napisano je crnim sprejem “Opara izdajico”, “HNS” koji je prekrižen, “Dotakao si dno, želimo ti zlo”, “Hrvatska uvik mafija nikad” i “Opara odlazi”.

Splitska policija kaže da su rano jutros dobili dojavu da su uvredljivi grafiti ispisani na zgradi gradske uprave, Splićanima poznatije kao zgrada Banovine.

“Odmah nakon dojave naši su službenici izašli na teren i evidentirali događaj te poduzimamo izvide kako bi došli do počinitelja”, kazala je Sanja Nazlić iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Dodala je da su doznali kako su grafiti napisani i na jednoj gimnaziji u središtu grada, no dok su policajci došli do tamo, grafit je već bio prebojan.

Motiv, ali nikako ne i opravdanje za ove grafite mogao bi biti bijes naših sugrađana zbog toga što je Krstulović Opara dao zeleno svjetlo da se na Poljudu odigra utakmica Hrvatska-Portugal.

Svjedoči o tome grafit ‘drugi put si nas izdao’ budući da je negodovanja bilo i zbog utakmice Hrvatska-Mađarska, koja se na Poljudu odigrala proteklog listopada.

Facebook Comments

Related post