Glavni ravnatelj policije: U napadačevoj kući pronađena veća količina streljiva i oružja

 Glavni ravnatelj policije: U napadačevoj kući pronađena veća količina streljiva i oružja

13.10.2020. / 10:00h

Objavio: O.M.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina gostovao je jutros u emisiji HRT-a ‘U mreži prvog’ te otkrio nove informacije o napadu koji je uznemirio Hrvatsku. Na početku rekao da je ranjeni policajac na intenzivnom liječenju, da je stabilno, ali ima potrebe za daljnjim medicinskim tretmanima. Istražitelji još nisu s njim razgovarali, dodao je prenosi Jutarnji.hr

– Policija prikuplja podatke, proveden je očevid, pretraženo je mjesto prebivališta počinitelja u Kutini gdje je pronađena veća količina streljiva i oružja, dodao je.

Milina kaže kako nije bilo nikakvih indicija da bi se ovako nešto moglo dogoditi, dodatne informacije se intenzivno prikupljaju kako bi otkrili pravi motiv jučerašnjeg događaja.

U obiteljskoj kući počinitelja otkrivena je veća količina streljiva i oružja, koje se ne može legalno posjedovati. Naglasio je da su jučer 3 policijska službenika bila ugrožena – onaj koji je ranjen, drugi koji je upotrijebio vatreno oružje i treći koji je bio tamo. Na mjestu gdje su pronašli počinitelja, a pronađeno je i kratko vatreno oružje.Policajac koji je uzvratio vatru, rekao je Milina, službenik je zadužen za vanjsko osiguranje prostora na Markovu trgu. Policija istražuje sve činjenice i okolnosti, te smjer dolaska počinitelja – prethodno nije bilo nikakve ugroze za građane.

Cvrtila smatra da je teško rekonstruirati motive počinitelja, radi se o osobi koja ranije nije imala nikakve prekršaje, te naglašava da ništa nije ukazivalo da bi do jučerašnjeg događaja mogli doći.

– Nažalost, ovakvi događaji su nezaustavljivi, dodao je.

Milina je rekao da je nakon performansa sa Sinčićevim lubenicama podignuta razina sigurnosti na Markovu trgu gdje je na snazi sloboda kretanja za sve građane. Od tada su povećali broj kontroli u široj zoni, ali ovaj događaj ukazuje da se te mjere moraju poboljšati.

– Od jučer su postavljene određene fizičke prepreke i ne može se doći do središnjeg prostora Markova trga bez opravdanog razloga, dodao je.

Pojasnio je da nas ovaj događaj tjera da se radi na sigurnosti, da su sada donesene prve mjere dok se ne dođe do trajnog rješenja. Osvrnuo se na zabranu okupljanja na Markovu trgu te je rekao da je sada sigurnosna ugroza u pitanju i to se sada mora riješiti.

– Ovakve situacije izloženosti najvažnijih državnih institucija nisam imao prilike vidjeti u drugim zemljama EU-a, dodao je.
Podsjetimo, policija je jučer pretražila dvije obiteljske kuće i gospodarski objekt Bezukovih kod Kutine.

Članovi obitelji s policijom su obilazili prostore. Nakon jednosatnog pretraživanja, policajci su iz kuće počeli iznositi vreće u kojima se obično nose izuzeti dokazi. S obzirom na duguljastu formu jedne od vreća u istoj bi se mogla nalaziti puška.

Facebook Comments

Related post