Policajac koji je ugušio Georga Floyda pušten na slobodu. Platio je milijun dolara jamčevine

 Policajac koji je ugušio Georga Floyda pušten na slobodu. Platio je milijun dolara jamčevine

(FILES) This file handout photo provided by the Hennepin County Jail and received by AFP on May 31, 2020 shows Derek Chauvin booking photos face and profile. – The main officer charged in the killing of George Floyd, the African American man whose death sparked a mass protest movement, was released on October 7, 2020 on a million-dollar bail, court records showed. The 44-year-old white officer is to face trial in March along with three former colleagues over Floyd’s death in Minneapolis, which triggered the largest US anti-racism movement since the 1960s. Chauvin was filmed on May 25 pressing his knee on handcuffed Floyd’s neck until he passed out on the street. (Photo by Handout / Hennepin County Jail / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE – MANDATORY CREDIT “AFP PHOTO / Hennepin County Jail ” – NO MARKETING – NO ADVERTISING CAMPAIGNS – DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

08.10.2020. / 10:20h

Objavio: O.M.

Bivši policajac iz Minneapolisa i prvooptuženi za ubojstvo Georgea Floyda, Derek Chauvin, pušten je iz zatvora nakon što je platio jamčevinu u iznosu od milijun dolara. To su potvrdili njegov odvjetnik Eric Nelson te glasnogovornica zatvora u Minnesoti u kojem se nalazio, Sarah Fitzgerald piše Telegram.hr

Suđenje će čekati sa slobode, ali uz određene uvjete među kojima su zabrana napuštanja Minnesote te zabrana kontakta s obitelji Georgea Floyda.

Derek Chauvin optužen je za ubojstvo s predumišljajem, ali i za ubojstvo iz nehaja nakon što je otkriveno da je 25. svibnja gotovo osam minuta držao koljeno na Floydovom vratu, iako ga je on upozoravao da ne može disati te da će umrijeti i već je bio vezan lisicama.

TUŽITELJI ŽELE MAKSIMALNE KAZNE

Prijeti mu do 12 godina zatvora, a preostala trojica policajaca upletena u Floydovu smrt, J. Alexander Kueng, Thomas Lane i Tou Thao, optužena su za pomaganje u ubojstvu drugog i trećeg stupnja te su u međuvremenu dobili otkaze, kao i Chauvin.

Tužiteljstvo je za njih zatražilo najveće moguće kazne budući da je ubojstvo bilo izrazito okrutno.

Facebook Comments

Related post