Šok u Čakovcu: Dali su mu krivo sredstvo na dijalizi pa je umro

 Šok u Čakovcu: Dali su mu krivo sredstvo na dijalizi pa je umro

30.09.2020/15:00h, objavila: #dalchy

Tijekom postupka je intravenski primijenjeno nedozvoljeno sredstvo, pišu iz Županijske bolnice Čakovec u priopćenju. Svi njeni djelatnici obitelji preminulog izražavaju duboku sućut

Iz Županijske bolnice Čakovec javljaju da im se na jednom od odjela ‘dogodio neočekivani neželjeni događaj s posljedicom smrtnog ishoda’.

Naime, kako navode u priopćenju, pacijentu A.T., rođenom 1958. godine, kome je izrečena mjera samoizolacije zbog kontakta s pozitivnom osobom na COVID-19, „dana 29. rujna 2020. godine je učinjena planirana rutinska terapija hemodijalize“.

– Tijekom postupka je intravenski primijenjeno nedozvoljeno sredstvo koje se inače rutinski primjenjuje u lokalnoj primjeni kod takvih i sličnih postupaka. Unatoč momentalno poduzetim mjerama maksimalnog intenzivnog i reanimacijskog liječenja je nastupilo multiorgansko zatajenje organa i smrt pacijenta te je indicirana obdukcija. Unutar županijske bolnice Čakovec provode se propisani postupci i procedure radi razjašnjenja neočekivanog neželjenog događaja. 0 navedenom događaju je obaviješteno nadležno Ministarstvo i sve nadležne institucije – ističu u Bolnici.

Županijska bolnica Čakovec i svi njeni djelatnici obitelji preminulog izražavaju duboku sućut.

Izvor: 24sata

Facebook Comments

Related post