Trump natuknuo da bi mogao otpustiti vodećeg američkog epidemiologa

 Trump natuknuo da bi mogao otpustiti vodećeg američkog epidemiologa

02.11.2020./15:00

Objavila: Saorsa

Donald Trump, američki predsjednik, tijekom svoje predizborne kampanje na Floridi natuknuo je da bi mogao otpustiti vodećeg državnog epidemiologa Anthonyja Faucija, ali tek nakon izbora, prenosi Index.

Držeći govor pred publikom na Floridi, Trump se žalio na medijsko pokrivanje pandemije koronavirusa, a onda je u jednom trenutku cijela publika počela skandirati “Otpusti Faucija”.

“Nemojte nikome reći, ali dajte mi vremena i sačekajmo kraj izbora”, odgovorio je Trump pa dodao:

“Cijenim savjet.”

Kasnije je Trump kazao da je Fauci “dobar tip, ali je u puno stvari bio u krivu” od početka pandemije, prenosi CNN.

Većina okupljenih na Trumpovom predizbornom skupu na Floridi nije nosila masku. Američki predsjednik nastavlja kampanju po saveznim državama bez obzira na ubrzano širenje zaraze.

Glavni američki epidemiolog napao Bijelu kuću zbog situacije s koronom

Trumpovi komentari na Faucijev rad stižu nakon njegove kritike Bijeloj kući zbog situacije s koronom. Fauci je u intervjuu za Washington Post kritizirao odgovor Trumpove administracije na pandemiju, uključujući i dr. Scotta Atlas, na kojeg se predsjednik oslonio za savjete o postupanju s koronavirusom.

Trump i Fauci u javnosti su svoj odnos predstavljali dobrim, ali u realnosti je on loš, što se pokazalo nedavno, kada je vodeći američki epidemiolog objavio da više ne savjetuje Bijelu kuću, a na njegovo mjesto stigao je Atlas.

U SAD-u se do ponedjeljka ujutro više od 9.2 milijuna ljudi zarazilo koronavirusom, a dosad ih je umrlo više od 230.000.

Facebook Comments

Related post