Trump opsovao u radijskoj emisiji, poručio Iranu da se ne zaj… s SAD-om

 Trump opsovao u radijskoj emisiji, poručio Iranu da se ne zaj… s SAD-om

epa08546478 US President Donald J. Trump holds a press conference in the Rose Garden at the White House in Washington, DC, USA, 14 July 2020. EPA/TASOS KATOPODIS / POOL

11.10.2020./11:00

Objavila: Saorsa

Donald Trump je u petak u jednoj radijskoj emisiji poručio Iranu da se ne zaj… s SAD-om, piše CNN, a prenosi Index.

Naime, Trump se javio u emisiju konzervativnog komentatora Rusha Limbaugha te je pričao o iranskoj potpori skupinama koje je SAD proglasio terorističkima i odluci da se povuče iz Obaminog nuklearnog sporazuma s Iranom.

Tijekom dvosatnog pojavljivanja koje su prenijeli mnogi mediji diljem SAD-a Trump je rekao: “Iran to zna…Ako se zaj… s nama, ako učiniš nešto loše nama, učinit ćemo ti stvari koje ti nitko do sada nije učinio”. Nakon toga producenti su ga morali cenzurirati.

Trump je povukao SAD iz sporazuma s Iranom

Podsjetimo, Trump je 2018. godine povukao sporazum koji je donesen za vrijeme administracije Baracka Obame. U Limbaughovoj emisiji Trump je rekao da će doći do novog sporazuma s SAD-om ako pobijedi na izborima te da će osigurati novi “veliki dogovor” u roku od mjesec dana.

Ovo nije prvi put da Trump psuje

Ovo nije prvi put da Trump psuje u javnosti. A mediji u SAD-u su problematizirali je li psovanje legalno na radiju i televiziji jer federalno regulatorno tijelo za komunikacije propisuje kako se zabranjuje emitiranje “opscenog, nepristojnog i prostačkog sadržaja”.

Facebook Comments

Related post