Apple predstavio najnoviji iPhone u čak četiri varijante, pogledajte cijene

 Apple predstavio najnoviji iPhone u čak četiri varijante, pogledajte cijene

13.10.2020. / 23:20

Objavila: Zt

Apple je predstavio iPhone 12 u četiri varijante te pametni zvučnik HomePod Mini. Predstavljanje koje uvijek izaziva veliku pažnju ove se godine održalo u praznoj dvorani u Appleovom kampusu u Cupertinu, s početkom u 19 sati po hrvatskom vremenu, piše Index.hr.

Direktor Applea Tim Cook naglasio je da iPhone prvi put dolazi s podrškom za 5G mreže.

Predstavljanje je počelo sa zvučnikom HomePod mini. Osim zvuka, koji je opisan kao fantastičan, naglasak je stavljen na sigurnost i privatnost. Pokreće ga Appleov S5 čip, poznat iz Apple Watcha, a dva zvučnika u istoj prostoriji rezultirao stereo zvukom.

Narudžbe za HomePod mini kreću 6. studenog, a isporuke deset dana kasnije. Cijena u SAD-u će biti 99 dolara.

Potom je došao red na nove modele iPhonea. Prvi je predstavljen osnovni iPhone 12, koji se može pohvaliti novim dizajnom s ravnim bridovima i kućištem od aluminija i stakla, a njegov OLED Super Retina XDR zaslon ima dijagonalu od 6,1 inča. Uređaj je 11 posto tanji od iPhonea 11, 15 posto manji i 16 posto lakši.

Ekran je puno izdržljiviji zbog keramičkog štita. Pokreće ga A14 Bionic, za koji iz Applea ističu da je najbrži čip u pametnim telefonima. Ima dvije 12 MO kamere, klasičnu i širokokutnu.

Dolazi u pet boja, bijeloj, crnoj, crvenoj, zelenoj i plavoj.

S iPhoneom neće dolaziti adapteri za punjenje ni slušalice EarPods.

Početna cijena iPhonea 12 je 799 dolara, što znači da bi u Hrvatskoj vjerojatno koštati oko 8000 kuna.

Potom je predstavljen napredni sustav za bežično punjenje MagSafe, koji poboljšava bežično punjenje. Na poleđini telefona su magnetne zavojnice koje omogućuju bolje prianjanje ne samo na bežične punjače, nego i na druge dodatke.

Uslijedilo je predstavljanje iPhonea 12 Mini.

Riječ je o najmanjem, najlakšem i najtanjem 5G mobitelu na svijetu. Karakteristike su iste kao kod “dvanaestice”, uz manji ekran od 5,4 inča.

Cijena će mu iznositi 699 dolara.

Uslijedilo je predstavljanje modela iPhone 12 Pro i Pro Max. Model Pro ima čelični obrub i keramički zaštitni sloj te dolazi u crnoj, bijeloj, plavoj i zlatnoj boji. Zaslon mu je uvećan na 5,8 inča, dok zaslon modela Pro Max iznosi 6,7 inča.

Od obične linije 12 razlikuju se i po kamerama, koje snimaju Deep Fusion snimke, na sve tri stražnje te na prednjoj kameri. Kamere imaju 47 posto veći senzor, stabilizacija slike je pet puta brža.

iPhone 12 Pro će se prodavati za 999, a Pro Max za 1099 dolara.

 

Facebook Comments

Related post