Vlada RH: Capelli – od 04. srpnja 2020. prema RH kreće 80-ak zračnih linija iz europskih zemalja.

 Vlada RH: Capelli – od 04. srpnja 2020. prema RH kreće 80-ak zračnih linija iz europskih zemalja.

Photo: Vlada RH

Spread the love

25. 06. 2020. / 13:30 h

Autor: Istina.hr /K.Ž.

 

TRENUTAČNI TURISTIČKI PROMET NA 26 – 27 POSTO LANJSKOG TURISTIČKOG PROMETA

Kako danima pišemo i nagađamo kakva je budućnost hrvatskog turizma, imajući u vidu sve napore koje poduzima turistički sektor kao i mjere koje Vlada poduzima. danas je nakon sjednice Vlade RH ministar turizma Capelli pojasnio stanje u turističkoj industriji potvrdivši kako je turistički promet trenutačno na 26-27 posto u odnosu na lanjski, U istri i na Kvarneru i veći, a kako booking i dalje ide. Svakako to je osvježenje u odnosu na brojne analize koje su se vrtjele oko 10 % lanjskog prometa. Svakako, optimističan je Capelli te navodi kako će od 4. srpnja krenuti oko 80 zračnih linija prema Hrvatskoj iz europskih zemalja.

Naglasio je i da je ponegdje u Istri i na Kvarneru promet i iznad 50 posto u odnosu na lani, što je više od onoga na što je Vlada računala

Primječujemo kako je ova izjava na tragu posljednje izjave ministra Capellija 0d 09. lipnja 2020. kad je istakao kako nije optimističan nego realan te da očekuje promet od cca 30 % u odnosu na lanjsku godinju jer su gosti očito prepoznali uspješne napore u obuzdavanju COVID 19 virusa u RH.

PLENKOVIĆ: Virus je i dalje tu, moramo se pridržavati mjera

Premije je rekao na sjednici Vlade kako je koronavirus nakon uspješne borbe u prvom valu ponovno tu te je istaknuo važnost pridržavanja propisanih epidemioloških mjera jer je, smatra, riječ o bornbi na srednje pruge.

“Posljednjih dana zabilježili smo pon0vno porast broja zaraženih i uglavnom je riječ o našim građanima koji su dođli iz neke od susjednih zemalja. To treba poslužiti kao upozorenje da se idalje moramo pridržavati mjera#, rekao je Premijer.

Prema sadašnjim podacima u Hrvatskoj boravi preko 200 000 turista, dodao je Plenković. Također dodaje kako “Naš suživot s virusom se nastavlja, toga moramo biti svjesni. To je činjenica na koju se svi moramo prilagoditi i naviknuti. Učinit ćemo sve da ga odražavamo na što nižoj razini. U tom pogledu, moramo biti spremni na izbijanje pojedinih žarišta, ali i moramo voditi računa da odrržimo gospodarstvo i turizam”.

 

Facebook Comments