Zapečene tikvice sa sirom i krušnim mrvicama

 Zapečene tikvice sa sirom i krušnim mrvicama
Spread the love

16.06.2020/13:10h,objavila: #dalchy

Ovaj recept je zapravo verzija gratiniranih tikvica jer se miješanjem ribanog sira i krušnih mrvica dobije ukusna hrskava korica ispod koje ostaju sočne tikvice. Jelo možeš poslužiti kao prilog ili samostalni lagani ljetni ručak ili još bolje večeru.

Sastojci:

  • 2 žlice maslinova ulja
  • šalica luka izrezanog na trakice
  • šalica na trake izrezane paprike
  • 1 veći režanj češnjaka (u obliku pirea)
  • 1/4 šalice bijelog vina
  • sol
  • 1  1/2 šalica tanko narezanih tikvica
  • 50 g krušnih mrvica po mogućnosti od cjelovitih žitarica
  • žlica origana
  • Crne masline
  • 1/4 šalice naribanog Parmezana
  • žlica Balzamičnog ocat

Priprema

Prvi korak:

Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevi

Drugi korak:

U tavu stavi jednu žlicu maslinova ulja, kada se ulje zagrije dodaj luk, papriku i češnjak i pirjaj četiri minute. Zatim dodaj vino, sol i crni papar i pirjaj još jednu minutu. U vatrostalnu posudu rasporedi upravo pripremljeni povrtni miks i na njega poredaj  tikvice.

Treći korak:

Pomiješaj žlicu ulja, krušne mrvice i sir te pospi po tikvicama i peci u pećnici osam minuta. Stavi temperaturu na 250 stupnjeva C i drži povrće još dvije minute dok ne dobije smeđi pokrov. Poprskaj s balzamičnim octom.

Foto/izvor: zdravakrava

Facebook Comments